2016 Avrupa Futbol Şampiyonası: Çekya vs. Türkiye

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası: Çekya vs. Türkiye


Çek Cumhuriyeti’nde futbol, buz hokeyinin ardından en popüler spor konumunda. Çekler buz hokeyi turnuvalarını, buz hokeyi dünya şampiyonalarını, Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonasını büyük bir ilgi ile takip etmekteler.

  • Çekya spor ile ilgil tüm yazılarımıza ulaşmak için tıklayın.
  • Çekya iş, ticaret, eğitim, turizm, sigorta, çeviri, emlak gibi hizmetlerimizin tamamı için bize ulaşabilirsiniz: info@cekturk.com,+420775177364




Çek Cumhuriyeti’nde Futbol

fotbal_cesko_turecko

1901 yılında kurulan Çek Futbol Federasyonu, 1907’de FİFA‘ya ve 1954 yılında UEFA‘ya üye olmuştur. Çek 1. ligi sponsorluktan dolayı Synot liga adıyla anılmaktadır.

Çek Cumhuriyeti’nde futbol konusuna gelince; Çek Cumhuriyeti’nin en başarılı iki takımı Sparta Prag ve Slavia Prag‘tır, diğer popüler takımları ise Slovan Liberec, Baník Ostrava ve geçen sezonun şampiyonu Viktoria Plzeň‘dir. Sparta ve Slavia Prag arasında oynanan derbi maçları tüm dünyadaki derbi maçlarında olduğu gibi Çek Cumhuriyetinde de büyük bir heyecanla izleniyor.

Sparta Prag takımı, Uefa Avrupa Şampiyonlar ligine direkt katılan tek Çek takımı konumundadır ve Petr Cech, Libor Sionko, Jaromír Blažek, Zdeněk Grygera ve Tomáš Rosický gibi bir çok oyuncuyu Çek milli takımına kazanmıştır. Eski Çekoslovakya milli takımı tarihinde bir çok önemli başarıya imza atmıştır. Bunlara örnek olarak; Dünya Kupasında iki defa  ikincilik ve 1976 yılında  Uefa Euro Şampiyonluğunu kazanmak verilebilir.




2016 Avrupa Şampiyonası Ön Eleme Maçı Çek Cumhuriyeti-Türkiye;

logo_euro_2016

Ne zaman Avrupa Şampiyonasından bahsedilse, Euro 2008’de Türkiye A Milli takımının muhteşem geri dönüşlerle kazandığı maçlar akla gelir. Şampiyonayı üçüncü olarak bitiren Türkiye, bitirdiği konumdan daha önemli ve en heyecan verici anı ise, tüm umutların tükendiği maçın bitmesine dakikalar, bazen saniyeler kalırken küllerinden yeniden doğmuşçasına maçları kazanması oldu.  En unutulmaz maç kuşkusuz Türkiye’nin maçın bitimine 15 dakika kala 2:0 Çek Cumhuriyeti karşısında geride olduğu maçı 2-3 kazanması olmuştur.

Şimdi durum farklı, zira  Euro 2016 Şampiyonası grup maçlarında son iki maç kala Çek Cumhuriyeti Şampiyonaya direkt katılmayı garantilemişken Türkiye A Milli takımının tek bir maç bile kaybetme lüksü bulunmuyor.  İlk maç 2014  ekiminde Türkiye’de Çek Cumhuriyetinin 1-2 üstünlüğü ile bitmişti. Bu tarihten tam bir yıl sonra Prag Genarali Arena‘da A Milli takım için rövanş zamanı.




Türkiye Milli Takımının Programı;

8 Ekim saat 18:30 Sabiha Gökçen – Prag uçuşunu gerçekleştirecek olan Türkiye A Milli takımı 9 Ekim saat 19:00’da maçın oynanacağı Generali Arena’da basına 15 dakika açık olarak son antrenmanını yaparak Çek Cumhuriyeti maçı hazırlıklarını tamamlamış olacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim idman öncesi 18:30’da bir basın toplantısı düzenleyecek. A Milli takım 10 Ekim cumartesi günü  yerel saatle 20:45’te yapılacak maçtan sonra İzlanda maçı için Pazar günü saat 00:30’da Türkiye’ye dönüş yapacak.

Maç Tarihi          : 10 Ekim 2015
Karşılaşma Yeri : Generali Arena
Maç Zamanı       : 20:45 (21:45 TSİ)




Tüm spor biletlerinizi websitemiz üzerinden, ÇekTürk güvencesiyle online satın almak için tıklayınız.

Çekya spor ile ilgil tüm yazılarımıza ulaşmak için tıklayın.

Çekya iş, ticaret, eğitim, turizm, sigorta, çeviri, emlak gibi hizmetlerimizin tamamı için bize ulaşabilirsiniz:
info@cekturk.com
+420775177364